Preskoči na glavni sadržaj

Kompostiranje – rješenje ili opasnost?



Kompostiranje je prirodni proces recikliranja biorazgradivih organskih tvari pri kojem se odvija kontrolirana biološka dekompozicija, pretvorba i preoblikovanje organske mase u razmjerno stabilnu organsku tvar i humus. 


Kada se proces kompostiranja vodi ispravno, izbjegavaju se neugodni mirisi. To se postiže brigom o omjeru ugljika i dušika kompostne mase (omjer drvenastog ili vlaknastog u odnosu na proteinsku masu), zatim o sadržaju vlage i konačno o prozračenosti kompostne hrpe. 

Naravno, proces kompostiranja se može voditi neuredno i nesavjesno. Tada se pojavljuju neugodni mirisi, emisije u okoliš, moguće pojave glodavaca, i drugi problemi. Zato treba inzistirati na urednom procesu koji započinje jasnom bilancom mase i vrste biorazgradivog materijala.
Nužna je redovita inspekcija svakog dovezenog biorazgradiovog tereta. Opasne tvari, elektronika, i sve druge strane tvari nisu dozvoljene jer mogu zagaditi kompostnu masu i onemogućiti bezopasnu primjenu u poljoprivredi.

Uklanjanjem biorazgradive komponente iz komunalnog otpada koja čini 25 do 45 posto mase (papir i karton jesu biorazgadivi ali su vrijedniji u industriji papira), nestaje najveći dio mikrobiološko-higijensko-ambijentalnog problema otpada.
Produkt kompostiranja je kompost koji je bogat hranjivim i organskim tvarima te je vrijedan za prihranjivanje tla i poljoprivrednu proizvodnju u povrtnjacima, voćnjacima i vinogradima.
Tijekom kompostiranja se izgubi oko 40 do 60 posto mase putem emisije ugljičnog dioksida i vodene pare.
Kompostiranje traje 6 do 10 tjedana a promjena stanja biomase zorno je prikazana slikom:
 Tomislav Lerotić (1951.-2012.)

O procesu kompostiranja

Kompostiranje je aerobni fermentacijski proces koji se odvija u izvanredno heterogenoj masi.
Procese provodi mikrobiološka zajednica koja je vrlo bogata različitim vrstama mikroba. Mikrobiološke zajednice se pritom moraju neprekidno prilagođavati promjenjivim uvjetima biotopa, raznovrsnom sastavu mase, vlazi, temperaturi, pH vrijednosti, prisutnosti kisika te drugim fizikalno-kemijskim uvjetima i sadržajima.
Proces pretvorbe biorazgradivog komunalnog otpada u kompost troši vodu i kisik, a oslobađa se toplina i ugljični dioksid.
Posebno važni parametri u procesu kompostiranja su:
  • Sadržaj kisika (prozračnost)
  • Vlažnost
  • Temperatura
  • Omjer elementnih sadržaja ugljika i dušika
  • Struktura – veličina čestica – volumen pora


Sadržaj kisika

Aerobni proces kompostiranja troši velike količine kisika, posebno u prvoj fazi kada dolazi do brze metaboličke razgradnje lako razgradivih organskih tvari. Utrošeni kisik se obnavlja iz zraka prirodnom konvekcijom i difuzijom kroz kompostnu masu te prisilnim miješanjem sa zrakom prilikom prevrtanja mase.


Kod normalne zbitosti kompostnih hrpa, koje uz to mogu imati i velike dimenzije, prirodno, spontano aeriranje difuzijom kisika iz zraka često je nedovoljno, što se uglavnom očituje nižom temperaturom kompostne mase te sporijim procesom razgradnje. Veća zbitost kompostne hrpe dodatno usporava prirodni dotok kisika. U slučaju da je obnova sadržaja kisika (nadomjestak utrošenog kisika) nedostatna, odnosno da se koncentracija kisika unutar kompostne mase smanjuje, proces kompostiranja se usporava, temperatura kompostne mase pada, te nastaju uvjeti za postupno pokretanje anaerobnih procesa razgradnje. Stoga je za postupak kompostiranja definiranog kapaciteta nužno uvođenje postupka prevrtanja kompostne mase.

Preporučena minimalna koncentracija kisika unutar kompostne mase (u volumenu pora kompostne mase) je 5%. Ta se vrijednost ne mora mjeriti, nego se posredno može o tome zaključivati iz mjerenja temperature kompostne mase. Sonda za mjerenje kompostne mase treba biti dugačka minimalno jedan metar. Pad temperature kod nezrelog komposta zahtjeva postupak prevrtanja mase.

Sadržaj vlage

Vlaga je krvotok za metaboličke procese razgradnje tijekom kompostiranja. Voda predstavlja medij za kemijske reakcije, transport nutrijenata, i kretanje mikroorganizama unutar kompostne mase. Smanjenjem vlažnosti ispod 15%, mikrobiološki procesi kompostiranja se praktički prekidaju. Optimalna vlažnost kompostne mase kreće se od 40 do 60%, ovisno o fazi procesa. Prekomjerna vlažnost, iznad 70% smanjuje neophodan volumen pora unutar kompostne mase te koči aerobni proces kompostiranja. Tada nastaju uvjeti povoljniji za anaerobnu razgradnju.
Kod kompostiranja na otvorenom, češće je da se više vlage gubi aeracijom, nego se dobiva kišom, pa je potrebno osigurati dodatnu vodu za ovlaživanje mase. Optimalno vrijeme za ovlaživanje je tijekom prevrtanja mase.
Vlažnost se može odrediti analitički ili jednostavnim testom stiska šakom.
Nasuprot preciznom analitičkom određivanju sadržaja vlage sušenjem i vaganjem gubitka mase, test gnječenja jednostavna je metoda za približno određivanje stanja vlažnosti kompostne mase:
  • ako se stiskom šake može ocijediti voda iz kompostne mase, vlage je previše;
  • ako se nakon otpuštanja šake kompostna masa – tvorivo zadržava oblik šake, stupanj vlažnosti je dobar;
  • ako se prilikom stiska ne osjeti vlažnost, a nakon otpuštanja šake tvorivo se mrvi, vlage je premalo.

Temperatura

Temperatura kompostne mase je izravno povezana, odnosno proporcionalna mikrobiološkoj aktivnosti unutar komposta. Kako se metabolička aktivnost mikroba povećava, raste temperatura kompostne mase. Nasuprot, pad mikrobiološke aktivnosti prati snižavanje temperature mase. Kod viših temperatura kompostne mase, organska tvar se brže razgrađuje. Sadržaj vlage, raspoloživost kisika i mikrobiološka aktivnost, sve utječe na temperaturu. Kada je temperatura kompostne mase u porastu, svi uvjeti za odvijanje procesa su zadovoljeni, pad temperature uglavnom je posljedica nedovoljnih količina kisika, pa je tada potrebno aerirati masu prevrtanjem. Po aeraciji, temperatura će ponovo rasti, dosezati maksimum te ponovo padati. Kako proces razgradnje napreduje, reakcija na aeraciju mase je sve slabija te konačno i izostaje kad je kompostni materijal postigao biološku stabilnost.
Na osnovu temperatura kompostne mase, proces kompostiranja može se podijeliti u sljedeće razvojne faze – stupnjeve:

FAZA
Trajanje,
dani
Smanjenje
volumena, %
Temperatura mase, °C
Optimalna
vlažnost mase, %
Termofilna faza
15-20
20
40-60
60-70
Mezofilna faza
20-30
20
25-35
55-60
Faza rashlađivanja
30-45
15
20-25
50
Zrenje
do 60
15
15-20
50


Odnos ugljika (C) i dušika (N)

Za odvijanje procesa kompostiranja vrlo je važan odnos elementnih sadržaja ugljika (C) i dušika (N) u kompostnoj masi. Ugljik je izvor energije, dok je dušik potreban za sintezu proteina, i u normalnim okolnostima mikroorganizmi trebaju 25 puta više ugljika od dušika. Povećanje odnosa C/N iznad 25 usporava proces jer je nedovoljno dušika za mikrobiološki rast da bi se iskoristio sav raspoloživi ugljik. Nasuprot, kod manjih omjera, raspoloživi ugljik nedostatan je za razgradnju sveg dušika, pa se višak dušika transformira u amonijak i druge spojeve, što je popraćeno pojavom neugodnih mirisa.
Idealan omjer C/N je od 25 do 30, ali se i kod omjera u rasponu od 20 do 40 postižu zadovoljavajući rezultati. Pored ugljika i dušika, potrebni su i drugi nutrijenti, kao fosfor (P), kalij (K) i drugi, ali u malim količinama, pa je njihova koncentracija u kompostnoj masi balansiranog C/N omjera u pravilu ispravna.
U nastavku je pregledna tablica s vrijednostima sadržaja dušika, masenog odnosa C/N i sadržaja vlage za različite biorazgradive materijale.

Materijal
Sadržaj dušika (N), mas. % u suhoj tvari
Maseni odnos C/N
Sadržaj vlage, mas. %
Ostaci hrane
1,9-2,9
14-16
69
Papir iz kom. otpada
0,2-0,25
127-178
18-20
Kanalizacijski mulj
2,0-6,9
5-16
72-84
Otpresak od jabuke
1,2
13
60
Kukuruz, klip
0,4-0,8
56-123
9-18
Kukuruz, stabljika
0,6-0,8
60-73
12
Voćni otpad
0,9-2,6
20-49
62-88
Povrtni otpad
2,5-4
11-13

Krv
13-14
3-3,5
10-78
Riblji ostaci
6,5-14,2
2,6-5,0
50-81
Miješani klaonički ostaci
7-10
2-4

Školjke - ostaci
3,6
2,2
63
Perad, uginula
2,4
5
65
Škampi - ostaci
9,5
3,4
78
Kokošji izmet
1,6-3,9
12-15
22-46
Kravlji izmet
1,5-4,2
11-30
67-87
Konjski izmet
1,4-2,3
22-50
59-79
Ovčji izmet
1,3-3,9
13-20
60-75
Svinjski izmet
1,9-4,3
9-19
65-91
Kukuruzna silaža
1,2-1,4
38-43
65-68
Kora tvrdog drveta
0,1-0,41
116-436

Kora mekog drveta
0,04-0,39
113-1285

Karton, valoviti
0,1
563
8
Otpad iz pilana
0,13
170

Novinski papir
0,06-0,14
400-852
3-8
Papirna pulpa
0,59
90
82
Piljevina
0,06-0,8
200-750
19-65
Drvo
0,04-0,23
212-1131

Otkos trave
2,0-6,0
9-25

Lišće
0,5-1,3
40-80

Morske alge
1,2-3,0
5-27




Uobičajeni materijal za kompostiranje je svježi kuhinjski i vrtni otpad. Ostaci hrane, te mesni ostaci povoljniji su za anaerobnu digestiju, gdje se odvija anaerobni fermentativni proces i generiranje bioplina koji se sastoji od metana i ugljičnog dioksida, što je posve drugačiji postupak recikliranja biorazgadivih tvari.
U slučaju prihvata hrane ili sličnog biootpada bogatijeg dušikom, za kompostiranje je važno usitnjavanje i brzi dodatak piljevine ili nekog drugog materijala bogatog ugljikom s ciljem uravnoteženja kompostne mase.
Enzimatski pripravci za pospješenje mikrobiološke aktivnosti mogu bitno poboljšati proces kompostiranja, te se u slučaju potrebe mogu kontrolirano dodati tijekom prevrtanja i homogenizacije kompostne mase.

Kompostiranje se može odvijati na otvorenom, u uzdužnim kompostnim hrpama, a postoje i izvedbe u zatvorenom prostoru uz strože kontroliranje uvjeta.
Iako uredno upravljana kompostišta na otvorenom ne predstavljaju opasnost za okoliš, ovakvi objekti se ne smještaju u neposrednoj blizini kuća.
Kompostište na otoku Krku je prikazano slijedećom slikom.


Kompostiranje je moguće i u dvorištima i okućnicama, proces je sporiji i traži određenu brigu vlasnika, no mogu se postići jednako dobri rezultati.

Zaključno, kompostiranje je recikliranje biorazgradivog otpada, što je sasvim sigurno poželjno postupanje i neizostavni dio svakog ekološki zasnovanog sustava gospodarenja otpadom.
No, i dalje je potrebno pažljivo planiranje kapaciteta i sistematičan izbor lokacije za smještaj postrojenja. A nakon što se izgradi, uredno upravljanje i tehnološka disciplina nužni su za uspješan rad i postizanje brojnih pozitivnih učinaka ovog postupka. 

Primjedbe

  1. Bila sam povrijeđena i slomljena srca kada se prije sedam mjeseci u mom braku dogodio jako veliki problem između mene i mog muža. toliko strašno da je odnio slučaj na sud radi razvoda. rekao je da više nikad ne želi ostati sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu na teške bolove. Pokušala sam ga na sve moguće načine vratiti, nakon mnogo preklinjanja, ali bezuspješno. a on je potvrdio da je donio odluku i da me više nikad ne želi vidjeti. Tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Pa sam mu sve objasnila, pa mi je rekao da je jedini način da vratim muža da posjetim bacača uroka, jer je i on to stvarno učinio. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao e-mail adresu bacača uroka kojeg je posjetio. dralaba3000@gmail.com. Sljedećeg jutra poslala sam e-mail na adresu koju mi ​​je dao, a čarolija me uvjerila da ću muža vratiti sljedeća dva dana. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je razgovarao sa mnom i rekao mi sve što moram učiniti. Onda ih radim bez povišice, pa me sljedeća dva dana, začudo, zvao suprug koji me nije zvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna !! Tako se isti dan vratio, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju pogrešku i bol koji je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza bila jača nego prije, uz pomoć sjajnog bacača uroka. Dakle, savjetovati ću vas ako imate bilo kakvih problema, obratite se dr alabi na email: dralaba3000@gmail.com ili ga kontaktirajte na whatsapp i viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744.......

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovdje sam da zahvalim dr. Ajayiju što je spasio moju vezu. hodamo četiri godine, on ima 39, a ja 32. Moj dečko je uvijek bio tako brižan i pun ljubavi, upoznao me sa svim članovima svoje obitelji i prijateljima kao svog zaručnika nakon što smo se zaručili prije nekoliko mjeseci. Već smo dogovorili datum vjenčanja sve dok se moji snovi odjednom nisu pretvorili u noćnu moru. Samo nekoliko tjedana do našeg vjenčanja moj se zaručnik promijenio, do te mjere da je rekao da ga ta veza više ne zanima jednostavno zato što je bio umoran od mene, znao sam da je to rezultat njegove bivše djevojke koja ga je molila da vrati se sve ovo vrijeme, ali on je rekao da neće upasti u njezinu zamku, ali kad je rekao da je gotovo znala sam da je ona uzrok. Cijelu noć i dan sam iz srca plakala moleći zaručnika da se vrati jer smo već dogovorili naše vjenčanje, ali on je to odbio dok nisam čuo za dr. Ajayija, uroka, kontaktirao sam ga i rekao mi je što da radim, da će baciti nešto čarolije i moj zaručnik će se vratiti za 3 dana nakon čarolije. Nekoliko dana kasnije nakon čarolije, kao što je obećao dr. Ajayi, moja zaručnica je bila kod mene i molila me na koljenima da mu oprostim govoreći da mu je žao i da ne zna što ga je snašlo. sve zahvaljujući dr. Ajayiju što je spasio moju vezu, sada smo u braku. ako vam je potreban čarolija za bilo koju vrstu čarolija, kontaktirajte moćnog duhovnog čovjeka dr. Ajayija na Viber / Whatsapp: +2347084887094 ili na e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  3. U braku sam sedam godina bez djeteta, pa se moj muž počeo čudno ponašati, u zadnje vrijeme dolazi kući i više ne provodi vrijeme sa mnom, a razveo se od mene. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je doktorica rekla da nema načina da zatrudnim, to bi mi stvarno zagorčalo život. sve dok nisam naišla na prijatelja koji mi je s interneta pričao o DR Alabi, kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje ja prolazim, pa sam kontaktirala DR ALABU i objasnila mu. rekao mi je sve što trebam dati prije nego što je mogao odustati od čarolije da vrati mog muža, što sam i učinila, i poslao je snažnu molitvu koju sam morala izgovoriti usred noći dok je bacio ljubavnu čaroliju. Bilo je to čudo 48 sati kasnije, moj jedini muž mi se vratio i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je u potpunosti spreman podržati me u bilo čemu što želim. Brzo sam nazvala alabu i ispričala mu što se događa u tom trenutku, a on mi je također pripremio i poslao lijek koji je rekao da će izliječiti sve neželjene bolesti ili infekcije koje me sprečavaju da zatrudnem, a zatim me uputio o tome. kako ga koristiti prije nego što upoznam svog muža. To je nakon korištenja ove autohtone biljke i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće po cijelom tijelu, stvarno sam trudna, upravo sam 1. ovog mjeseca rodila dječaka. Obećavam da ću cijeli svijet obavijestiti o DR Alabi kako bih očuvao svoju vezu, kao i da će mi dati djecu, koju danas s ponosom mogu zvati svojom. Za svaku ženu kojoj je to nemoguće, evo prilike da se nasmiješite i donesete sreću svojoj obitelji, obratite se na e-mail DR Alabe: dralaba3000@gmail.com ili kontaktirajte njegov WhatsApp/viber na ovaj broj:+1(425) 477- 2744, on je Bog poslan da vrati izgubljene ljubavnike i donese vam sreću.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav gledatelji, zovem se Victoria Andro. Moj suprug me ostavio s dvoje djece na godinu i dva tjedna, propali su svi napori da ga vratim. Mislila sam da ga više neću vidjeti dok nisam upoznala damu po imenu Christina koja mi je rekla mene o čaroliji po imenu DR ISIKOLO, dala mi je njegovu e-mail adresu i broj mobitela i kontaktirala sam ga i on me uvjerio da će mi se muž vratiti u roku od 48 sati i poštivala sam njegove uvjete. Za manje od 48 sati moj muž se vratio i počeo moliti za oprost govoreći da je to đavolski posao. tako da sam još uvijek iznenađen ovim čudom, stvarno ne vjerujem ni u kakve duhovne doktore. Nemojte iskoristiti ovu priliku zdravo za gotovo. DR ISIKOLO će vam osigurati savršen rezultat bez odgađanja. pošaljite mu e-poštu: isikolosolutionhome@gmail.com ili pošaljite poruku na WhatsApp: +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Naomi Samuel, imam 40 godina, udala sam se s 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao tako čudan i stvarno ne razumijem što se događa, spakiran je od kuće drugoj ženi, volim ga toliko da ga ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da osiguram svoju muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plače i plače tražeći pomoć, razgovarala sam o tome s njegovom obitelji, ali nisam dobila odgovor. Stoga mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Ispričala mi je o čovjeku po imenu dr. Apata, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao nebrojenim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa. Bio sam stvarno uvjeren, brzo sam kontaktirao njegovu e-mail adresu, drapata4@gmail.com ili njegov WhatsApp / viber s tim brojem +1(425) 477-2744. Objašnjavam mu sve svoje probleme, on mi je rekao da se ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, i ja sam to rekla, rekao je da će se moj muž vratiti nakon 3 dana i početi prositi, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

    OdgovoriIzbriši
  6. Toplo preporučujem ovu uslugu onima koji imaju poteškoća u pokušaju da obnove svoju vezu/brak. On je prava stvar. možete dobiti DR WALE WHATSAPP: +2347054019402
    Iz poštovanja prema vama i vašim čarolijama moram ovo svjedočanstvo objaviti svima. Bio sam kod drugih čarača bez rezultata. Samo sam poželio da sam ti došao ranije, dobio sam najbolje od tebe. Mog bivšeg muža nije bilo godinama, išla sam posvuda i druge čarače po pomoć, ali nije bilo rezultata sve dok me prijatelj nije upoznao s DR. WALEOM. Nakon što je Ljubavna čarolija završena, konačno me nazvao. Njegove su čarolije činile čuda i moj se muž vratio pun ljubavi. Bilo je to poput čuda! Iznenada se vratio sa cvijećem govoreći da mu trebam oprostiti, bila sam stvarno zaprepaštena i šokirana kada je moj muž kleknuo moleći za oprost i da ga primim natrag.. Stvarno sam bez riječi i radosna, ti si Bog poslao meni i cijeloj mojoj obitelji. I sada sam opet radosna žena. Puno vam hvala DR WALE. Svima koji traže pravog bacača čarolija obratite se DR WALE-u NA WhatsApp/Viber : +2347054019402 ILI Email : drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Moj je dom bio ispunjen beskrajnim problemima i bijedom što je dovelo do razvoda braka koji nikada nisam željela sa svojim mužem. Sve se srušilo i otišli smo svaki svojim putem. Pokušala sam nastaviti dalje, ali bilo mi je tako teško jer sam još uvijek voljela svog muža, a moja kćer je uvijek plakala želeći da joj se otac vrati. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR ISIKOLA nakon što sam vidio toliko dobrih primjedbi o njegovom radu. Uvjeravao me da će pomiriti mene i mog muža svojom čarolijom pomirenja, što je i učinio. Drago mi je što vam mogu svima reći da su se ljubav i sreća vratili i da smo ponovno zajedno i vjerujem da je to zauvijek za nas i sve hvala DR. ISIKOLU što je učinio toliko da spasi moju obitelj. Nikad nije previše zaposlen da bi ikome pomogao. Stoga ga sada kontaktirajte ako i vama treba pomoć. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera: +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  8. SAVRŠENI BACAČ LJUBAVNIH ČAROLIJA KOJEM SE MOŽETE KONTAKTIRATI ZA VAŠ PROPADNI BRAK I DA GA BRZO RIJEŠITE Ne mogu zaboraviti kako mi je DR WALE pomogao da obnovim svoj brak nakon četiri mjeseca rastave od muža zbog svađe, a ona je otišla i nikad se više nije vratila Ja, učinio sam toliko da je vratim, ali ništa nije išlo sve dok nisam vidio komentar na internetu kada je netko svjedočio o tome kako mu je DR WALE pomogao da vrati svoju ženu i tako sam ga kontaktirao preko njegovog WhatsAppa i nakon što sam napisao svoje objavio me uvjeravao da će mi pomoći da se vratim svom mužu u roku od nekoliko dana nakon bacivanja čarolije, a nakon što je napravio čaroliju moj se muž vratio kući i rekao da joj je jako žao što me ostavila, danas sam se vratio sa svojim mužem i oboje smo sretni i ponovno živimo zajedno. Znam da ima mnogo ljudi koji žele vratiti svoju ljubav, obratite se DR WALE-u jer on je savršen odgovor na vaš problem. Kontaktirajte ga: WhatsApp/Viber : +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako sam sretna što mogu podijeliti ovo nevjerojatno svjedočanstvo, bila sam povrijeđena i slomljenog srca kad me muž ostavio s našim djetetom, bila sam zbunjena i nisam znala što da radim, toliko sam ga voljela, pokušala sam sve što sam mogla vratio ga je, ali sav moj trud je bio uzaludan, jednog vjernog dana objasnio sam svoj problem svojoj prijateljici, a ona mi je rekla za sjajnog ljubavnog čarobnjaka koji se zove DR WALE zbog kojeg je također zatrudnjela kada je tražila dijete, nakon što je rekao mi je da sam i ja otišla na internet vidjeti sve dobre vijesti o DR WALE-u, kontaktirala sam DR WALE-a putem kontakt informacija koje mi je dao prijatelj, nakon nekoliko sati čarolija mi je odgovorila i rekla mi da ostanem i dala mi neke upute o što da radim i učinila sam točno kako mi je rečeno, na moje najveće iznenađenje javio mi se suprug koji me nije nazvao tri godine i počeo se ispričavati za sve nepravde koje mi je učinio i molio me da se želi vratiti kući sa mnom i djecom, sad me volio više nego ikad prije, moja ugledna braćo gledatelji i sestre ako prolazite kroz bilo kakav problem kontaktirajte DR WALE-a dajem vam 100% garanciju da će on riješiti vaše probleme. kontaktirajte ga PUTEM WhatsAppa/Vibera: +2347054019402 ILI Emaila: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Tako sam sretna što sam donijela pravu odluku kada sam se obratila DR WALE-u koji mi je pomogao vratiti bivšeg bacivši ljubavnu čaroliju na njega. Jedna od najboljih odluka koje sam ikada donijela bila je kontaktirati dr. WALE-a da mi pomogne vratiti svog ljubavnika. Imala sam život pun sreće nakon kontakta s DR WALEOM jer ne samo da mi nije doveo svog ljubavnika, nego se zaljubio u sebe jedinstvenijeg i izvrsnog. Ako trebate svoju vezu začiniti s više ljubavi i pažnje, kontaktirajte DR WALE-a na njegov WhatsApp/Viber: +2347054019402 ILI Email: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Veoma sam impresioniran radovima DR ISIKOLA. Ovo mi se zaista dešava. Vratio sam svog bivšeg muža. Zovem se Nikolina Menalo i veoma sam sretna što ću danas pisati o svom pomagaču koji se molio za mene tokom moje veze. Bog je zaista iskoristio ovog čovjeka da pomogne mojoj situaciji. Prije pet mjeseci, ja i moj muž smo imali veliku svađu koja je dovela do našeg razvoda. Bio je pakao za mene i mog sina što smo morali da se preselimo u drugi grad. Postala sam samohrani roditelj. Dr Isikola sam sreo tek prije mjesec dana kada sam mu rekao za svoju situaciju i rekao mi je da ne brinem o tome. U roku od dva dana, moj bivši muž mi se vratio. Desilo se u utorak ujutro kada sam dobio poziv od kuće (roditelja) da me traži. Prihvatila sam ga da dođe kod mene i izvinila mi se klečeći pred našim sinom. Odmah sam znao da mi je ovaj čovjek pomogao. Ja sam veoma srećna žena sa svime što mi se desilo u životu. Ako želite da kontaktirate čarobnjaka, njegov e-mail je: isikolosolutionhome@gmail.com, a možete ga i WhatsApp ili Viber na: +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  12. Privilegija je podijeliti ovo čudesno svjedočanstvo sa svijetom. Suprug se razveo od mene prije četiri mjeseca i bila sam ispunjena grižnjom savjesti jer nisam znala što učiniti da riješim probleme sa suprugom. Tražio sam pomoć na internetu o tome kako bih mogao dobiti pomoć u svom braku i otkrio sam izvrsne svjedoke o DR WALE-u koji je napredovao sa svojim čarolijama. Stupila sam u kontakt s njim i gle, DR WALE mi je rekao da će mi pripremiti čaroliju koja će mi vratiti muža. Bio sam skeptičan, ali nisam imao drugu opciju nego raditi s njim. nakon tri dana muž me nazvao da se vraća kući i od tog dana do danas živimo mirno. Sada se vratio s toliko ljubavi i brige. danas mi je drago što vas sve obavještavam da ovaj bacač čarolija ima moć vraćanja ljubavnika i ono što najviše iznenađuje je da je naša ljubav sada vrlo jaka, svaki dan je sreća i radost. i nema ništa bolje od biti s čovjekom kojeg voliš. Toplo ću preporučiti DR WALE-a svakome tko treba bilo kakvu pomoć. ako imate bilo kakav problem kontaktirajte DR WALE-a, dajem vam 100% garanciju da će vam pomoći!!. Kontaktirajte DR WALE putem. WhatsApp/Viber: +2347054019402 ILI drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  13. MOJ SUPRUG SE VRATIO UZ VELIKU POMOĆ LJUBAVNE ČAROLIJE DR. WALEA
    Tako sam uzbuđena. Moj prekinuti brak je obnovljen, moj bivši muž se vratio nakon što je ostavio mene i naše troje djece zbog druge žene. Bio sam tako sretan što sam upoznao DR WALE-a kako pomaže mnogim ljudima da vrate ljubavnika pa sam ga kontaktirao da i meni pomogne. tako mi je DR WALE pomogao da vratim svog muža. Veliko vam hvala, DR WALE, jer nikada nisam mislila da će mi se moj bivši muž vratiti tako brzo uz vašu čaroliju. Ti si najbolji i najveći na svijetu. ako ste ovdje i trebate svoju bivšu ljubavnicu natrag ili se vaš muž preselio kod druge žene, nemojte više plakati, kontaktirajte DR WALE-a sada. Evo njegovog kontakta: WhatsApp/Viber: +2347054019402 ILI Email: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  14. Ponekad nam život prođe kroz teška vremena, ali trebali bismo pokušati izdržati. Ako tražite način da popravite ili poboljšate svoj brak, onda mi je drago da ste pronašli osobu i toplo vam predlažem da stupite u kontakt s njom. Ovdje dokumentiram svoje napore u traženju pomirenja sa svojim suprugom koji me jako iznenadio kada se razveo od mene nakon nekoliko zajedničkih godina. Imali smo sukob, ali nikada nisam mislila da će me zbog toga napustiti, ali sve zahvaljujući DR WALE-u koji mi je pomogao da mi vratim svog muža. Možete ga kontaktirati na WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ILI E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Поздрав свима, желим да искористим овај мидијум да се захвалим Бару. Мике Андерсон. Ја сам међу првима које је Бог благословио почетком ове године. Тражио сам зајмодавца и Хрватска служба социјалног осигурања ме је упутила на адвоката Микеа Андерсона да добијем осигуран зајам. Немојте поново бити преварени ове године, пратите прави извор и узмите прави зајам за вас. Контактирајте адвоката Микеа Андерсона и он ће вас водити кроз све ваше финансијске потешкоће. Контакт имејл: barrmikeanderson48@yahoo.com Вхатсапп: +2349066032207 ?

    OdgovoriIzbriši
  16. Bok prijatelji, ja sam Naomi Samuel, nova sam ovdje, ne znam kako stvari ovdje funkcioniraju, ali ovdje sam pročitala dobre komentare i dodat ću malo iz svog života jer će mnogima biti od koristi mi ovdje, u potrazi za odgovorima i odnosima za rješavanje problema. Bila sam četiri godine u vezi sa Samulom, on je prekinuo sa mnom, učinila sam sve da ga vratim, ali sve je bilo uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema svom mužu, pitala sam ga o svemu sam obećao, ali on je odbio. Objasnila sam problem svog odnosa s kolegicom na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavniku koji bi mi mogao pomoći da napravim ljubavnu čaroliju da vratim muškarca kući, ali ja sam žena koja nikad nije vjerovala u magiju, imala sam nema izbora , probala sam, kontaktirala sam čarača i rekao mi je da nema problema da će sve biti u redu u roku od tri dana, bivši će mi se vratiti u roku od tri dana, dr apata je bacila urok i svaka druga amajlija u njegovom do hrama u moje ime usred noći. Začudo, drugi dan je bilo oko podneva. 16.00 Zvali su me sa nepoznatog broja, nazvao me bivši muž, bila sam toliko iznenađena da sam se javila na telefon, vidjela da je to moj muž, dugo smo razgovarali i sve što je rekao je da mu je žao. . jer je sve bilo krivo, rekao je da želi da mu se vratim da me voli još više. Bila sam tako sretna i otišla sam kod njega, kako smo počeli sretno živjeti zajedno i dan danas. Od tada sam obećao da ću podijeliti svoje dobre vijesti s ljubavnim igrama koje rade savršeno bez ikakvih nuspojava. Imam čvrstu namjeru da netko za koga znam da ima problema u vezi može pomoći takvoj osobi upućujući mu jedinu pravu i moćnu provjeru pravopisa koja mi je pomogla riješiti problem u braku. email:drapata4@gmail.com možete mu poslati e-mail ako trebate pomoć u vašoj vezi možete ga kontaktirati na WhatsApp i Viber s ovim brojem: (+66 81 302 8552)

    OdgovoriIzbriši
  17. Imala sam problema s mužem i on se preselio u drugi grad te je prekinuo komunikaciju sa mnom. Nalazim sve moguće načine da doprem do njega kako bismo riješili naše nesuglasice, ali bezuspješno. Njegova majka i braća nisu ni znali gdje se nalazi. Bila sam depresivna i emocionalno zbrkana i morala sam potražiti pomoć da ga vratim sebi prije nego što neka druga žena preuzme moje mjesto u njegovom životu. Morala sam se obratiti dr. ISIKOLU kojem sam sve objasnila i bio voljan pomoći mi što je i učinio. Napravio je ljubavnu vezu za pomirenje za mene i mog čovjeka i nisam znao da će se rezultat očitovati nakon 48 sati kao što je obećao. Moj čovjek se vratio i došao po mene i bila sam zadivljena što sada mogu reći da su se ljubav i sreća vratili i da smo sretniji zajedno i sve što sada vidim je zauvijek s njim i tako sam zahvalna DR. ISIKOLU za njegovu ljubaznost prema meni i drugim ljudima vani. Njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili ga možete također WhatsApp/Viber na: +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  18. Moje ime je Lora Bratulić i ovdje sam da cijenim dr. Isikolo. Uvijek sam imala kompliciran odnos sa svojim dečkom. Toliko smo se puta svađali zbog nesigurnosti s obje strane i razdvojili smo se. Dobro sam znala da ga još volim i da mi je potreban povratak u život. Zanemario je moju molbu i nastojanja da se stvari poprave i dobila sam informaciju da se već viđa s drugom damom. Nisam mogao pomoći u ovoj situaciji pa sam se morao obratiti dr. ISIKOLU i razgovarali smo i sve sam objasnio. Uvjerio me da će mi pomoći i osigurati da mi ga vrati. Nije gubio vrijeme da mi pomogne i obnovio je ljubav i radost koju smo dijelili i vratila sam svog muškarca. Znam bolje da je sve što toliko ljudi govori o DR ISIKOLU zapravo istina kada sam dobio rezultat njegovog rada za mene 48 sati kako je obećao. Vjeruj mi i on ti može pomoći ako vjeruješ. Zato mu se jednostavno obratite. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp/Viber na: +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  19. Tako mi je drago što je moj prekinuti brak obnovljen. Prošlo je više od mjesec dana i čini se da se stvari vraćaju na svoje. Počeo se bolje odnositi prema meni i to je bio proces ozdravljenja za oboje. Noćna mora koja je trajala skoro 2 godine dok nismo prekinuli konačno je gotova. Izgleda da smo se ponovno zaljubili! Oboje smo prošlost ostavili iza sebe i pokušavamo ići naprijed - i po prvi put nakon dugo vremena, budućnost izgleda puno svjetlije. Ne mogu riječima izraziti koliko sam zahvalna dr. Oli. Čini se kao da smo konačno ponovno otkrili stvari jedno o drugome zbog kojih smo se uopće zaljubili. Sva tjeskoba i stres jednostavno su nestali. Hvala vam dr. Ola što ste spasili moj razoreni brak i vratili mi muža! Ponovno sretno živimo zajedno. Kontaktirajte ga na e-mail: drola.banjo@gmail.com i WhatsApp: +27635970874

    OdgovoriIzbriši
  20. Pozdrav svima, ja sam Maria Arapović. Dugo je vrijeme moj muž živio u drugom stanu zbog pritiska na poslu i bili smo jako sretni zajedno iako je nekoliko mjeseci bio odvojen od nas. Nisam znala da je kolegica s posla već bila u vezi s njim, što je natjeralo mog muža da podnese razvod od mene niotkuda. Znala sam da nešto nije u redu jer se nikada nismo morali toliko svađati ili svađati da ga natjeramo da ode. Bio sam istraumatiziran i tražim pomoć da se uhvatim u koštac sa situacijom koja me dovela do DR ISIKOLA zbog pohvala kojima su ga ljudi obasipali na internetu. Dugo smo razgovarali i rekao mi je sve što sam trebao znati o tome što se dogodilo i zakonskom postupku za rješavanje problema. Ispunio je svoja obećanja i vratio mi muža, a brakorazvodni proces je poništen. Sada nam se muž vratio kući i sretni smo zajedno. Doista je nevjerojatno kako ljudi mogu istinski pomoći drugim ljudima kada su u potrebi. On vam također može pomoći. Samo mu pošaljite poruku putem Vibera ili WhatsAppa +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  21. Moje ime je Goda Bradić. Prošla sam kroz teške trenutke s različitim muškarcima pronalazeći pravu ljubav i istinsko prihvaćanje dok nisam upoznala svog muža koji je ušao u moj život i volio me bez riječi. Živjeli smo zajedno 2 godine i bili smo sretni dok nije došlo do previše svađa i nismo se razišli. Mislila sam da mogu nastaviti dalje, ali shvatila sam da sam duboko zaljubljena u njega i da trebam zauvijek s njim. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me navelo da kontaktiram dr. Isikoloa znajući kako je mogao pomoći drugima. Posvetio mi je pažnju i dao sve od sebe da nas ponovno pomiri i nakon 48 sati rezultat se očitovao, vratio mi se i ponovno smo se pomirili. Sada su se ljubav i sreća vratili i sve što mogu reći je da istinski cijenim dr. Isikolo jer je nesebično pomogao meni i drugima. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga također kontaktirati putem WhatsAppa ili Vibera na +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  22. Pozdrav svima. Zovem se Lora Galović. Ovdje sam da zahvalim velikom dr. Isikolu što je riješio moje bračne probleme. Moj se brak srušio zbog beskrajnih problema i poteškoća koje sam imala s mužem. Otišao je bez osvrtanja, a ja sam bila sama toliko mjeseci. Njegova obitelj je intervenirala i dalje se ništa nije promijenilo. Bila sam emocionalno slomljena i izgubila nadu da ću ponovno pronaći ljubav jer on je bio sve u čovjeku kojeg sam ikada željela. Baš kao i mnogi ljudi, i ja sam saznao za DR. ISIKOLO kada sam počeo tražiti pomoć. Dugo smo razgovarali o mojim problemima i on me uvjerio da ću dobiti rješenje koje mi je potrebno. Nisam imao izbora nego postupiti u skladu s njegovim postupcima, a on nije ništa odgađao. Napravio je ljubavnu vezu za mene i mog muža i ljubav i sreća koju smo dijelili su vraćeni i stigao je do mene točno nakon 48 sati kako je DR ISIKOLO obećao. On je doista divan pomagač i vrijedan je povjerenja. ako imate bilo kakvih problema, samo mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera: +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  23. Pozdrav svima, ja sam Maria Dujmović iz Hrvatske. Ljubav ostaje neverovatna kada ste sa svojom srodnom dušom i sreća zauvek je zagarantovana za vas oboje. DR ISIKOLO me je natjerao da shvatim da možete povratiti ono što vam čini život lijepim baš kada sam izgubila nadu da ću vratiti svog čovjeka i on mi ga je vratio. Imali smo komplikovanu vezu i svađali smo se sve vreme i on je ostavio slomljeno srce, a ja sam bila jadna. DR ISIKOLO se pojavio nakon nekoliko pokušaja da ga povrati i nisu uspjeli. Vratio je ljubav i vezu između mene i mog muškarca i za samo 48 sati imali smo sastanak i razgovarali o stvarima, a sada planiramo da se vjenčamo i živimo sretno zajedno zauvijek. Riječi ne mogu izraziti moju zahvalnost DR ISIKOLU i svi koji su o njemu govorili o njemu nikada nisu lagali o njemu jer je on zaista od povjerenja. Kontaktirajte ga danas i neka vam i on pomogne. email: (isikolosolutionhome@gmail.com) ili mu pošaljite poruku putem Viber/WhatsApp-a: +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  24. Moje ime je Lora Arapović. Nisam znao da ljudi mogu biti tako ljubazni, nesebični i nevjerojatni sve dok mi DR ISIKOLO nije pomogao s mojim problemima u braku. Moja zajednica s mužem nije trajala ni godinu dana kada smo počeli imati problema. To je bilo toliko često da sam pala u depresiju i nastavila se boriti s njom, au isto vrijeme me muž ostavio i zakleo se da se više nikada neće vratiti. U tom trenutku nisam znao što da radim sa svojim životom. Morao sam nastaviti tražiti pomoć dok mi DR ISIKOLO nije došao u pomoć. Nakon što je obavio dužne konzultacije, bilo mi je jasno da bivša ljubavnica mog supruga nastavlja manipulirati njime kako bi ga vratila. DR ISIKOLO mi je rekao što da radim i sa svim uvjerenjima, moram dobiti rezultat nakon 2 dana što sam poslušao i on mi je pomogao i rezultat je bio tako nevjerojatan. Sada mi se suprug vratio i začećemo svoje prvo dijete u toplini i sreći. ako imate sličnih ili ljubavnih problema, samo mu pošaljite poruku na Viber/WhatsApp +2348133261196 ili na e-mail na: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  25. Nikada nisam vjerovala u bacanje čini ili magiju dok nisam upoznala dr. Ajayija kojeg sam kontaktirala preko njegovog broja: +2347084887094 na WhatsAppu, prolazila sam kroz problematična razdoblja u braku jer je moj muž rekao da ne želi više imati ništa sa mnom nakon 9 godina brak, stvarno volim svog muža pa tražim pomoć da riješim stvari u svom braku, dok sam pregledavao vidio sam gdje je jedan muškarac preporučio dr. Ajayija jer mu je čarolijom pomogao da napreduje na svom radnom mjestu, obratio sam se Dr. Ajayi i objasnio sam mu sebe, rekao mi je što trebam učiniti kako bih vratio mir u svoj dom nakon što sam slijedio sve njegove upute, moj se muž predomislio i živimo sretno i više nikada nije spomenuo ništa u vezi s razvodom. Kontaktirajte dr. Ajayija danas za bilo koji problem u vezi ili bilo koji aspekt života i on će pronaći rješenja za vaš problem. Viber / WhatsApp broj: +2347084887094 ili Email:drajayi1990@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  26. Ja sam iz Italije i zovem se Lisa Romano. Ovo je moj znak zahvalnosti dr. Ogundeleu, velikom čovjeku iz Johannesburga. Veliki čarolija koji mi je vratio muža u roku od 48 sati, nikad nisam povjerovala u to sve dok se moj muž nije vratio kući nakon što je dr. Ogundele bacio ljubavnu čaroliju. Ovaj post je za ljude koji će mi pomoći hvala mu i za one kojima je potrebna bilo kakva pomoć. Kontaktirajte dr. Ogundelea na njegov WhatsApp, Viber ili Telegram: +27 63 883 6445. Ovaj je čovjek toliko moćan da nisam vjerovao.

    Napomena: dr. Ogundele ima toliko moći da izliječi bilo koju vrstu bolesti i ima moć baciti čaroliju da vas dobre stvari pronađu. Ovaj muškarac ima moć učiniti da zatrudnite ako imate poteškoća da zatrudnite. Moć da vas unaprijedi na vašem radnom mjestu, obratite mu se za bilo kakav ljudski problem, koristite mirne čarolije da pronađete sreću.

    OdgovoriIzbriši
  27. TRAŽITE POMOĆ DA SEBI VRATITE BIVŠI, KONTAKTIRAJTE DR. ISIKOLO SADA
    Moje ime je Katica Brozović. Od obilja radosti moje srce veliča o DR. ISIKOLU. Priskočio mi je u pomoć kad mi je mjesecima bio uništen život. Moj me ljubavnik ostavio zbog druge dame i nisam znala da je kontroliran i hipnotiziran. Učinio sam sve što sam mogao da ga natjeram da mi se vrati, ali sve je bilo uzalud. Otišao je iz grada s gospođom i nikad se više nisam čuo s njim niti sam ga vidio. Potražila sam pomoć na internetu kada sam pročitala kako je DR ISIKOLO pomogla drugim ženama koje su imale iste probleme. Kontaktirao sam ga i rekao mi je što sve treba napraviti, što sam i poslušao. Baš kao što je obećao, ljubav i sreća koju sam dijelila sa svojim partnerom su vraćene i on je bio očišćen od mračnog šarma koji su na njega stavili i vratio mi se nakon 48 sati. DR ISIKOLO je iskren u pomaganju ljudima, a može i vama pomoći ako se danas odlučite obratiti mu se. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp na +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  28. Pozdrav svima, ja sam Maria Arapović. Dugo je vrijeme moj muž živio u drugom stanu zbog pritiska na poslu i bili smo jako sretni zajedno iako je nekoliko mjeseci bio odvojen od nas. Nisam znala da je kolegica s posla već bila u vezi s njim, što je natjeralo mog muža da podnese razvod od mene niotkuda. Znala sam da nešto nije u redu jer se nikada nismo morali toliko svađati ili svađati da ga natjeramo da ode. Bio sam istraumatiziran i tražim pomoć da se uhvatim u koštac sa situacijom koja me dovela do DR ISIKOLA zbog pohvala kojima su ga ljudi obasipali na internetu. Dugo smo razgovarali i rekao mi je sve što sam trebao znati o tome što se dogodilo i zakonskom postupku za rješavanje problema. Ispunio je svoja obećanja i vratio mi muža, a brakorazvodni proces je poništen. Sada nam se muž vratio kući i sretni smo zajedno. Doista je nevjerojatno kako ljudi mogu istinski pomoći drugim ljudima kada su u potrebi. On vam također može pomoći. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  29. MOGUĆNOST POVRATKA BIVŠEG PARTNERA JE KOD DR ISIKOLA ZAGARANTIRANA. KONTAKTIRAJTE GA SADA
    Pozdrav svima, ja sam Sara Demirović. Nikada nisam znala da postoji velika mogućnost da mi se vrati moj muškarac sve dok nisam upoznala DR. ISIKOLA. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bio sam shrvan i nisam se mogao povratiti. Njegovi prijatelji i obitelj učinili su sve što su mogli da nas ponovno ujedine, ali pokazalo se da nije uspjelo. Bila sam sama nekoliko mjeseci i nisam mogla vidjeti sebe kako volim drugoga. Stoga sam morala potražiti pomoć od DR. ISIKOLA koji mi je dao privilegiju da osiguram da su moje želje ispunjene. Ponovno nas je spojio i ljubav i sreća su se vratile. Njegove su riječi vezane za njega i nikad ne iznevjeri kada ikome obeća 48 sati da će dobiti rezultat, što me iznenadilo kada se moj rezultat očitovao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje. Kontaktirajte ga sada. Njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  30. Je li vaš muškarac iznenada rekao da želi razvod, a vi želite da se vas dvoje vratite u vrijeme kad u obitelji još postoji ljubav? Onda nemojte više tražiti jer je dr. Ajayi, veliki bacač čarolija, pravi za vas. Po profesiji sam bankar, kad je moj brak dug 7 godina doživio krah, to mi je stvarno slomilo srce, pa čak i utjecalo na moj posao jer sam uvijek razmišljao i nisam bio koncentriran. Zaista volim svog muža pa tražim načine na koje ga mogu vratiti nakon što sam živjela razdvojeno oko 5 mjeseci. Naišao sam na svjedočanstvo čovjeka koji je rekao da je uspio dobiti unapređenje na poslu uz pomoć velikog čarača dr. Ajayija pa sam uzeo njegov kontakt i došao do njega, objasnio mu probleme u braku i on me uvjerio da će stvari ozdravi za mene, ali rekao sam neke stvari koje trebam učiniti da postignem svoju svrhu, slijedila sam njegove upute i danas ponovno živim sretno sa svojim mužem, on je stvarno divan čovjek i blagoslovljen od njegovih bogova. Kontaktirajte Dr. Ajayija za bilo kakve životne probleme na njegov Viber ili WhatsApp broj: +2347084887094 ili Email:drajayi1990@gmail.com nećete požaliti da ste ga upoznali.

    OdgovoriIzbriši
  31. Nitko drugi vam ne može pomoći da riješite probleme u vezi i ljubavi bolje od dr. Isikolo
    Ja sam Gabrijela Daničić. Zaprepastit će vas kada znate da je sve što toliko ljudi svjedoči o DR. ISIKOLU samo istina. Muž je ostavio mene i moju djecu jer smo imali toliko svađa i svađa. I njegovi ljudi su bili protiv mog braka s njim. Toliko sam ga voljela i imala sam veliku nadu da ćemo zajedno izgraditi svijetlu budućnost. Čekala sam 6 mjeseci i nikad mi se nije vratio. Stoga sam morala kontaktirati DR. ISIKOLA koji je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da nas ponovno spoji i vrati ljubav i sreću koju smo nekad dijelili. Vratio nam se kući nakon 48 sati baš kako me dr. ISIKOLO uvjeravao. I vi možete dobiti ovu veliku pomoć i doživjeti da mu budete zahvalni jer on nikada nikoga ne razočara. kontaktirajte ga putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp na +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  32. Jesu li vaš muž ili žena rekli da više nisu zainteresirani za brak i da želite brzo pomirenje s njima, kontaktirajte dr. Ajayija moćnog bacača uroka na WhatsApp +2347084887094 ili pošaljite e-poštu :drajayi1990@gmail.com on je čovjek kojeg su njegovi preci obdarili s veliku nadnaravnu moć jer mi je pomogao da vratim muža nakon 9 mjeseci razdvojenosti, moj muž je rekao da želi razvod i odlazi s drugom ženom, dato mi je do znanja da je manipuliran od strane druge žene zbog njegovog bogatstva . Dr Ajayi mi je pripremio čaroliju i za tjedan dana moj muž je poderao papir za razvod i živimo u miru. Hvala dr. Ajayi još jednom, ako imate sličan problem ili nešto što vam smeta u životu, kontaktirajte dr. Ajayi za brzo rješenje.

    OdgovoriIzbriši
  33. Zadnjih osam godina i deset mjeseci bolujem od herpesa i od tada sam uzimala niz lijekova i tableta, ali nije bilo poboljšanja dok nisam naišla na svjedočanstva DR WALE-a kako je liječio razne ljude od raznih bolesti po cijelom svijetu, onda sam i ja njega kontaktirao. Nakon našeg razgovora poslao mi je lijek koji sam uzela prema njegovim uputama. Kad sam završio s uzimanjem biljnih lijekova, otišao sam na liječnički pregled i na moje najveće iznenađenje izliječio sam se od herpesa. Srce mi je tako ispunjeno radošću. Ako bolujete od herpesa ili bilo koje druge bolesti, možete kontaktirati DR WALE-a danas na ovaj WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili e-mail: drwalespellhome@gmail.com
    DR WALE također liječi:
    1. HIV / AIDS
    2. HERPES 1/2
    3. RAK
    4. ALS (Lou Gehrigova bolest)
    5. Hepatitis B

    OdgovoriIzbriši
  34. Moje ime je Goda Balašević. Svi znamo da ljubav ostaje nevjerojatna kada ste sa svojom srodnom dušom i sreća zauvijek vam je osigurana. DR ISIKOLO mi je dao do znanja da se može oporaviti ono što ti život čini lijepim baš kad sam izgubila nadu da ću vratiti svog čovjeka, a on mi ga vratio. Imali smo kompliciranu vezu i svađali smo se cijelo vrijeme, a on je ostavio slomljeno srce, a ja sam bila jadna. DR ISIKOLO pojavio se nakon nekoliko pokušaja da ga ponovno pridobiju i nisu uspjeli. Obnovio je ljubav i vezu između mene i mog čovjeka i nakon samo 48 sati, imali smo spoj i razgovarali o stvarima, a sada se planiramo vjenčati i živjeti sretno zajedno zauvijek. Riječi ne mogu izraziti moju zahvalnost DR. ISIKOLU i svi koji su o njemu govorili pohvalno, nikada nisu lagali o njemu jer on je zaista vrijedan povjerenja. Kontaktirajte ga danas i dopustite mu da i vama pomogne. e-poštom: (isikolosolutionhome@gmail.com) ili mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  35. MOJ JE BRAK OPET FUNKCIONIRAO UZ POMOĆ DR. ISIKOLA KOJI JE NAJPOŠTENIJI BACAČ ČARONICA KOJEG MOŽETE NAĆI
    Ja sam Marijana Belinić. Moj je dom bio ispunjen beskrajnim problemima i bijedom što je dovelo do razvoda braka koji nikada nisam željela sa svojim mužem. Sve se srušilo i otišli smo svaki svojim putem. Pokušala sam nastaviti dalje, ali bilo mi je tako teško jer sam još uvijek voljela svog muža, a moja kćer je uvijek plakala želeći da joj se otac vrati. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR ISIKOLA nakon što sam vidio toliko dobrih primjedbi o njegovom radu. Uvjeravao me da će pomiriti mene i mog muža svojom čarolijom pomirenja, što je i učinio. Drago mi je što vam mogu svima reći da su se ljubav i sreća vratili i da smo ponovno zajedno i vjerujem da je to zauvijek za nas i sve hvala DR. ISIKOLU što je učinio toliko da spasi moju obitelj. Nikad nije previše zaposlen da bi ikome pomogao. Stoga ga sada kontaktirajte ako i vama treba pomoć. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  36. MOGUĆNOST POVRATKA BIVŠEG PARTNERA JE KOD DR ISIKOLA ZAGARANTIRANA. KONTAKTIRAJTE GA SADA
    Pozdrav svima, ja sam Sara Demirović. Nikada nisam znala da postoji velika mogućnost da mi se vrati moj muškarac sve dok nisam upoznala DR. ISIKOLA. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bio sam shrvan i nisam se mogao povratiti. Njegovi prijatelji i obitelj učinili su sve što su mogli da nas ponovno ujedine, ali pokazalo se da nije uspjelo. Bila sam sama nekoliko mjeseci i nisam mogla vidjeti sebe kako volim drugoga. Stoga sam morala potražiti pomoć od DR. ISIKOLA koji mi je dao privilegiju da osiguram da su moje želje ispunjene. Ponovno nas je spojio i ljubav i sreća su se vratile. Njegove su riječi vezane za njega i nikad ne iznevjeri kada ikome obeća 48 sati da će dobiti rezultat, što me iznenadilo kada se moj rezultat očitovao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje. Kontaktirajte ga sada. Njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  37. Bok prijatelji, ja sam Kedem Isabel, nova sam ovdje, ne znam kako stvari ovdje funkcioniraju, ali ovdje sam pročitala dobre komentare i dodat ću malo iz svog života jer će mnogima biti od koristi mi ovdje, u potrazi za odgovorima i odnosima za rješavanje problema. Bila sam četiri godine u vezi sa Samulom, on je prekinuo sa mnom, učinila sam sve da ga vratim, ali sve je bilo uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema svom mužu, pitala sam ga o svemu sam obećao, ali on je odbio. Objasnila sam problem svog odnosa s kolegicom na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavniku koji bi mi mogao pomoći da napravim ljubavnu čaroliju da vratim muškarca kući, ali ja sam žena koja nikad nije vjerovala u magiju, imala sam nema izbora , probala sam, kontaktirala sam čarača i rekao mi je da nema problema da će sve biti u redu u roku od tri dana, bivši će mi se vratiti u roku od tri dana, dr apata je bacila urok i svaka druga amajlija u njegovom do hrama u moje ime usred noći. Začudo, drugi dan je bilo oko podneva. 16.00 Zvali su me sa nepoznatog broja, nazvao me bivši muž, bila sam toliko iznenađena da sam se javila na telefon, vidjela da je to moj muž, dugo smo razgovarali i sve što je rekao je da mu je žao. . jer je sve bilo krivo, rekao je da želi da mu se vratim da me voli još više. Bila sam tako sretna i otišla sam kod njega, kako smo počeli sretno živjeti zajedno i dan danas. Od tada sam obećao da ću podijeliti svoje dobre vijesti s ljubavnim igrama koje rade savršeno bez ikakvih nuspojava. Imam čvrstu namjeru da netko za koga znam da ima problema u vezi može pomoći takvoj osobi upućujući mu jedinu pravu i moćnu provjeru pravopisa koja mi je pomogla riješiti problem u braku. email:drapata4@gmail.com možete mu poslati e-mail ako trebate pomoć u vašoj vezi možete ga kontaktirati na WhatsApp i Viber na ovaj broj: (+447307347648)

    OdgovoriIzbriši
  38. Bok svima, ja sam Goda Balašević i ovdje sam da se zahvalim i dr. Isikolu s kojim je Bog spasio moju situaciju i vratio radost i sreću u moj dom. Izgubila sam muža zbog jedne gospođe u inozemstvu kada je otišao raditi u istu regiju u kojoj ona živi. Nikada nisam znala što se sve dogodilo dok mi prijatelj nije poslao fotografije oboje zajedno i nakon toga sam saznala da je to razlog zašto je moj muž postao hladan prema meni i ostavio me. Moj muž je bio hipnotiziran i kontroliran umom i sve sam znala kad sam kontaktirala dr. Isikoloa kad sam tražila pomoć i nisam je našla. Uvjerio me da će se vratiti i vratiti našu ljubav i sreću, što je i učinio, a rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati. Sada imam svog čovjeka natrag i ne mogu dovoljno zahvaliti dr. Isikolu na njegovoj iskrenosti i podršci. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  39. Sretna Nova godina, molim se da nađeš sve za što si odlučio ove 2024. godine, prošle godine sam prolazio kroz teška vremena u svojoj vezi jer se moja zaručnica s kojom sam bio 3 godine probudila jedno jutro i rekla da napušta kuću i da više nije u njoj voli sa mnom, ovo mi je stvarno slomilo srce, kleknuo sam da je preklinjem da se vrati, ali sve moje molbe bile su uzaludne sve dok nisam sreo dr. Ajayija dok sam surfao internetom. Čitao sam kako je pomagao ljudima koji prolaze kroz probleme u vezi, neki su čak spomenuli da pravi biljke za liječenje svih vrsta bolesti kojih se možete sjetiti, to me natjeralo da ga kontaktiram putem Whatsappa: +2347084887094 i objasnio mu problem koji imam sa svojom zaručnicom. Dr. Ajayi mi je rekao da će napraviti ljubavni obred koji će vratiti moju zaručnicu u sljedeća 3 dana i što ću morati učiniti da se to dogodi, slijedio sam sve upute prema uputama, na moje iznenađenje moja je zaručnica pokucala na moja vrata nakon 4 mjeseca neuzimanja sa sobom. Ako imate bilo kakav problem u vezi ili braku, dr. Ajayi je čovjek kojem možete vjerovati za pomoć.

    OdgovoriIzbriši
  40. Nitko drugi vam ne može pomoći da riješite probleme u vezi i ljubavi bolje od dr. Isikolo
    Ja sam Gabrijela Daničić. Zaprepastit će vas kada znate da je sve što toliko ljudi svjedoči o DR. ISIKOLU samo istina. Muž je ostavio mene i moju djecu jer smo imali toliko svađa i svađa. I njegovi ljudi su bili protiv mog braka s njim. Toliko sam ga voljela i imala sam veliku nadu da ćemo zajedno izgraditi svijetlu budućnost. Čekala sam 6 mjeseci i nikad mi se nije vratio. Stoga sam morala kontaktirati DR. ISIKOLA koji je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da nas ponovno spoji i vrati ljubav i sreću koju smo nekad dijelili. Vratio nam se kući nakon 48 sati baš kako me dr. ISIKOLO uvjeravao. I vi možete dobiti ovu veliku pomoć i doživjeti da mu budete zahvalni jer on nikada nikoga ne razočara. kontaktirajte ga putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com, a možete ga također kontaktirati putem WhatsAppa na +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  41. Pozdrav, sezonski pozdrav svim mojim prijateljima vani, ja sam Bozana Miho, iz Splita, Hrvatska. nakon deset godina veze sa njim, moj muž je prekinuo sa mnom, učinila sam sve da ga vratim ali sve je bilo uzalud, željela sam ga zbog ljubavi koju gajim za njega, molila sam ga svim silama , Obećao sam, ali on je odbio. Objasnio sam svojoj prijateljici na mreži, a ona je predložila da odem do dr. Apate, velikog čarobnjaka koji bi mi mogao pomoći da dam čaroliju da ga vratim, ali ja sam tip koji nikad nije vjerovao u čaroliju, nisam imao drugog izbora nego probaj, poslala sam poruku dr. Apati, a on mi je rekao da nema problema sve će biti u redu prije 48 sati, bivši će mi se vratiti prije 48 sati, bacio je čaroliju i iznenađujuće drugi dan, bilo je oko 16:00 sati. Bivši me nazvao, bila sam tako iznenađena, odgovorila sam na poziv i sve što je rekao je da mu je jako žao zbog svega što se dogodilo, da želi da se vratim, da me jako voli. Bila sam tako sretna i otišla sam k njemu, pa smo ponovno počeli živjeti sretno zajedno. Otada sam obećao da će svakome koga poznajem i tko ima problema s bilo kime trebati pomoć dr. Apate, čarobnjaka za čarolije, njegova e-pošta je (drapata4@gmail.com), a vi mu možete poslati e-poštu ako trebate njegovu pomoć u vašoj vezi , želite biti prepoznati u svijetu ili problemi s rakom, želite se udati za ljubavnika po svom izboru ili slučajevi razvoda, zdravstveni ili bračni problemi, napredovanje na poslu i uspjeh, bilo što, ne odustaj, prestani plakati, kontaktiraj Dr. .Apata na drapata4@gmail.com ili ga kontaktirate putem Vibera: +447307347648

    OdgovoriIzbriši
  42. Moje ime je Melania Ivanišević. Ljubav ostaje nevjerojatna kada ste sa svojom srodnom dušom i sreća zauvijek vam je osigurana. DR ISIKOLO mi je dao do znanja da se može oporaviti ono što ti život čini lijepim baš kad sam izgubila nadu da ću vratiti svog čovjeka, a on mi ga vratio. Imali smo kompliciranu vezu i svađali smo se cijelo vrijeme, a on je ostavio slomljeno srce, a ja sam bila jadna. DR ISIKOLO pojavio se nakon nekoliko pokušaja da ga ponovno pridobiju i nisu uspjeli. Obnovio je ljubav i vezu između mene i mog čovjeka i nakon samo 48 sati, imali smo spoj i razgovarali o stvarima, a sada se planiramo vjenčati i živjeti sretno zajedno zauvijek. Riječi ne mogu izraziti moju zahvalnost DR. ISIKOLU i svi koji su o njemu govorili pohvalno, nikada nisu lagali o njemu jer on je zaista vrijedan povjerenja. Kontaktirajte ga danas i dopustite mu da i vama pomogne. e-poštom: (isikolosolutionhome@gmail.com) ili mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  43. Nitko drugi vam ne može pomoći da riješite probleme u vezi i ljubavi bolje od dr. Isikolo.
    Ja sam Gabrijela Daničić. Zaprepastit će vas kada znate da je sve što toliko ljudi svjedoči o DR. ISIKOLU samo istina. Muž je ostavio mene i moju djecu jer smo imali toliko svađa i svađa. I njegovi ljudi su bili protiv mog braka s njim. Toliko sam ga voljela i imala sam veliku nadu da ćemo zajedno izgraditi svijetlu budućnost. Čekala sam 6 mjeseci i nikad mi se nije vratio. Stoga sam morala kontaktirati DR. ISIKOLA koji je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da nas ponovno spoji i vrati ljubav i sreću koju smo nekad dijelili. Vratio nam se kući nakon 48 sati baš kako me dr. ISIKOLO uvjeravao. I vi možete dobiti ovu veliku pomoć i doživjeti da mu budete zahvalni jer on nikada nikoga ne razočara. kontaktirajte ga putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp/Viber na +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  44. Moj suprug i ja zauvijek ćemo ostati zahvalni dr. Ilekhojieu za njegovu božansku intervenciju u našim životima. Supruga i ja pobjegli smo iz Somalije u Kanadu. Došli smo u Kanadu i život nije bio lak i trebalo nam je više sredstava da podmirimo svoje račune. Moja je supruga malo istraživala na internetu kako bi dobila pomoć u dobivanju na lutriji i dobila je vjerodostojne preporuke od svog šefa da dopre do dr. Ilekhojieja koji svojim ritualom sreće daje dobitne brojeve na lutriji. Stupili smo u kontakt s dr. Ilekhojiejem koji nas je obavijestio o procesu koji smo pristali izvesti odmah. Nakon što je ritual sreće obavljen, kupili smo listić na lutriji Hospital Research Foundation Home i igrali ga baš prema uputama dr. Ilekhojiea s brojevima koje je otkrio. Za 2 dana osvojili smo stan s 3 spavaće sobe i novčani iznos od 700.000 dolara. Naši su se životi promijenili u roku od tjedan dana i prema uputama dr. Ilekhojiea, 30% iznosa poslano je bilo kojem domu za starije osobe kako bi se pomoglo u plaćanju skrbi za napuštene osobe. Možete mu se obratiti i vidjeti što će se dogoditi. Nazovite/pošaljite poruku +2348147400259 ili e-mail: gethelp05@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  45. Suprugu sam upoznao dok sam radio i živio u Dubrovniku. Otkako smo se vjenčali, sve je bilo dobro dok nije odlučila otići na vrh u drugu državu gdje je upoznala nekoga tko joj se zbližio i na kraju je pobjegao s njom. Svi moji napori da se vratim kući bili su uzaludni i njezina je obitelj dala sve od sebe da nas ponovno spoji, ali ništa nije uspjelo. Baš kao i svi drugi, došao sam u kontakt s dr. Isikolom i on je na kraju učinio čuda i sada mi se žena vratila. Otkriveno je da ju je hipnotizirao tip koji je pobjegao s njom. Drago mi je što nikad nisam dopustio da me osjećaji nadvladaju što sam okončao brak s njom. Dr Isikolo je snažan čarač i vjerujte mu kada kaže da će se rezultati očitovati tek nakon 48 sati. Kontaktirajte ga sada ako vam je potrebna pomoć putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku na WhatsApp na +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  46. Moj muž je imao naviku uvijek slati poruke i dogovarati spojeve sa svojim starim prijateljima, uključujući svoje bivše. Nikada nisam mislila da postoji problem s takvim sve dok se nije emocionalno povukao od mene i počeo ponašati nenormalno prema meni i mojoj kćeri. U tom sam trenutku znao da mi hitno treba pomoć jer ga nikad nisam želio izgubiti. Dr Isikolo me je spasio i problem je riješen. Jedna bivša moga muža obećala je da će ga uzeti od njega i počela je manipulirati njime da napusti mene i moju kćer, što bi se na kraju i dogodilo da dr. Isikolo nije uskočio da mi pomogne. Samo nakon 48 sati nakon rješavanja problema, sve je postalo super između mene i mog muža i sada se on ispričao za sve i opet smo dobri. Obratite se Dr Isikolo i vjerujte da će on sigurno riješiti taj problem za vas. Pošaljite mu e-poruku na isikolosolutionhome@gmail.com ili WhatsApp na +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  47. Nisam znala da mogu vratiti svog zaručnika dok nisam kontaktirala dr. Isikoloa koji mi je pomogao. Imala sam užasan nesporazum sa svojim čovjekom i različito smo krenuli. Bio sam emocionalno potišten i nisam znao što učiniti da pomognem situaciji. Tako sam saznao za dr. Isikolo. Kontaktirao sam ga i zamolio ga da mi pomogne oko mojih problema. Rekao mi je sve što sam trebala znati i razumjeti i poštovala sam procedure i na kraju mi je riješio problem i sada smo ja i moj zaručnik ponovno zajedno i znam da ćemo se uskoro vjenčati. To ne bi bilo moguće da mi dr. Isikolo nije pomogao kako je obećao. Rezultat njegovog rada sigurno se očituje nakon 48 sati i to 100% zajamčeno. Vidljivo mi je vidjeti učinak rezultata svega što je učinio za mene i doista su se ljubav i privrženost između mene i mog zaručnika u potpunosti vratili i drago mi je što ga nisam izgubila ni s kim vani. On vam također može pomoći ako mu se sada obratite. Pošaljite mu poruku na WhatsApp ili Viber na +2348133261196 ili na e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  48. Nevjerojatno svjedočanstvo o čaraču koji mi je vratio mog muža. Sretno sam udana za lijepog i brižnog muža s dvoje djece. U mojoj obitelji prije sedam mjeseci dogodio se jako veliki problem, između mene i mog supruga. toliko strašno da je iznio slučaj na sudu radi razvoda. rekao je da više nikada ne želi ostati sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu na teške bolove. Pokušala sam na sve moguće načine da ga vratim, nakon mnogo moljakanja, ali sve bezuspješno, a on je potvrdio da je donio odluku i više me nikada nije želio vidjeti. Tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela starog prijatelja koji je pitao mog muža. Pa sam joj sve objasnila, pa mi je rekla da jedinog načina da vratim muža je da odem kod vračare, jer je i ona to učinila da vrati svog ljubavnika. Zatim sam poslušao njezin savjet i dala mi je DR WALE WhatsApp kontakt: +2347054019402. odmah sam poslao DR WALE-u WhatsApp poruku i ispričao mu o svim bolovima i nevoljama s kojima se suočavam. DR WALE mi je rekao da više ne plačem i da opustim svoj um. Nakon mnogo razgovora s DR. WALEOM, platila sam sve materijale i predmete potrebne za bacanje čarolije, a čarač me uvjerio da ću dobiti svog muža natrag za tjedan dana. Kakva nevjerojatna izjava!! Pa je razgovarao sa mnom i rekao mi sve što trebam učiniti. Zatim je sljedeći tjedan bilo tako iznenađujuće da me nazvao moj suprug koji me nije nazvao proteklih sedam mjeseci i obavijestio me da se vraća. Tako nevjerojatna!! Tako se s puno ljubavi i radosti vratio u kuću i ispričao se za svoju grešku i za bol koju je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naš odnos sada bio jači nego što je bio prije uz pomoć DR. WALE-a. Savjetovat ću vam da kontaktirate DR WALE-a WhatsApp/Viber +2347054019402 ili e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  49. Nakon što smo se ja i moj suprug vjenčali, preselili smo se u drugi grad i oboje smo dobili posao te počeli sretno raditi i živjeti zajedno. Nikada nismo imali nikakvih problema sve dok jedna njegova kolegica nije počela činiti sve da privuče pažnju mog supruga. Cijelo vrijeme nisam znala što se događa dok nije počeo spavati vani i smišljati isprike. Stvari su izmakle kontroli i on je na kraju prestao brinuti o mojim potrebama. U tom sam trenutku znao da mi treba pomoć pa sam kontaktirao dr. Isikolo i sve mu objasnio. Ispričao mi je sve što se događalo i obećao da će mi riješiti probleme, što je i učinio. Bacio je ljubavnu čaroliju za mene koja je ponovno ujedinila mene i mog supruga i on je postao čovjek kakvog sam ga oduvijek voljela samo nakon 48 sati koliko je dr. Isikolo radio za mene. Sada smo oboje sretni i to ne bi bilo moguće da nije bilo dr. Isikolo. Obratite mu se ako trebate pomoć. Njegov email: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku na WhatsApp/Viber na +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  50. Bok ljudi. Moje ime je Dijana Budimir i imala sam teška i užasna iskustva u prošlim vezama i doista sam čekala da upoznam svog muža i nakon što smo se upoznali, zaljubili smo se i vjenčali. Nakon dvije godine naše zajednice promijenio se i počeo se čudno ponašati te je na kraju ostavio mene i našeg sina. Učinio sam sve što sam mogao da ga vratim, ali sve je bilo uzalud. Došao sam u kontakt s komentarima i onim što su svi govorili o dr. Isikolu. Obratila sam mu se i on je odgovorio i dao mi sve od sebe i podršku da moj brak ponovno funkcionira. On je bio taj koji mi je dao do znanja da mi je mog muža oduzela druga žena i bacio je čaroliju ponovnog susreta koja nas je ponovno ujedinila i vratio se kući meni i mom sinu. Zaista nitko tamo nije lagao o dr. Isikolu i njegovim dobrim djelima. Moj muž se vratio kući 48 sati nakon što je obavio posao kako je obećao. Obratite mu se sada i budite sigurni da će vam pomoći. Sada ćete mu morati poslati e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu poslati poruku na WhatsApp/Viber na +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  51. Oduvijek sam želio moći ne živjeti od plaće do plaće ili imati bilo kakav dug. Radila sam u računovodstvu oko 20 godina i jedva sam spajala kraj s krajem. Činilo se da svaki put kad bih napredovao u tvrtki i dobio povišicu, moji bi životni troškovi značajno porasli i nikad nisam mogao napredovati. lutrijske čarolije. Onda mi je jednog dana moj najbolji prijatelj rekao istinu o tome što je učinio kada ga je žena ostavila. Bacio je ljubavne čarolije, a ona je prekinula brakorazvodnu parnicu i ponovno su bili zajedno. Kad mi je to rekao, pitao sam koga je koristio i dao mi je njihov WhatsApp kontakt. +2347054019402 i odmah sam kontaktirao DR WALE za pomoć. Vidio sam da nude različite vrste novčanih čarolija kako bi pomogli dobiti na lutriji. Odmah me zaintrigiralo. Uvijek sam se osjećao kao da ću jednog dana dobiti na lutriji. Dao sam začarati jackpot lutriju i čekao sam svoj dobitak. Rečeno mi je da igram lutriju svaki tjedan i učinio sam što mi je rečeno. Ionako sam igrao lutriju svaki tjedan, tako da to nije ništa promijenilo. Unutar otprilike dva tjedna to se dogodilo. Osvojio sam 100.000$!! Nisam mogao vjerovati! Nije bilo dovoljno novca da odmah odem u mirovinu, ali sam ga dobro uložio i omogućio mi je da radim na pola radnog vremena i pomoći će mi da se umirovim mnogo ranije. Vječno sam zahvalan što sam pronašao DR WALEA. Možete ga kontaktirati putem WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  52. PRESTANITE PLAKATI I TRAŽITI LJUBAVNE ČAROLIJE ONLINE NE TRAŽITE VIŠE SVOJE RJEŠENJE, OBNOVITE SVOJ BRAK I VEZU SADA UZ POMOĆ DR. WALEA

    Sve je počelo u svibnju prošle godine kada je moj suprug posjetio Švicarsku zbog programa koji je trajao dva mjeseca, kada se moj muž vratio kući primijetila sam neke promjene u njegovom karakteru prema meni i djeci, sve što radim da ga usrećim, on se iritira i zanovijeta nasumce, odlazi od kuće i vraća se kasno, prije je ponovno tražio posao sam u Švicarskoj, što sam mu odobrila misleći da će ga to usrećiti, ali na moje najveće iznenađenje nisam znala da je to kraj našeg braka da nije DR WALE-a Spasitelju braka, S poštovanjem, bila sam tako shrvana kad me je moj muž s kojim sam bio sedam godina napustio i preselio se u Švicarsku kako bi bio s drugom ženom. Bolovi su bili preveliki za mene da ih više ne mogu podnijeti. Pa sam se morao obratiti Internetu za pomoć dok nisam otkrio da je DR WALE pravi.. Pokušao sam sve što sam znao, i sa svojim čarolijama, blagoslovima i izvanrednim magičnim moćima, obavio si sav posao za mene, što ste mi zajamčili pozitivan rezultat u roku od tjedan dana, moj bivši suprug mi se vratio i bio je pokunjen zbog svega što je učinio. I sada je moj život uravnotežen i ponovno sam sretna. Sve zahvaljujući vama, gospodine, kontaktirate ga putem WhatsAppa: +2347054019402 ILI e-pošte: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Američka ulaganja su dobrodošla, ali ne pod svaku cijenu!

Fotto: print screen (www.evarazdin.hr) Ovih dana smo mogli čitati o namjeri bivšeg američkog senatora i predsjedničkog kandidata Ricka Santoruma da krene u ozbiljan biznis s otpadom u Hrvatskoj (https://novac.jutarnji.hr/aktualno/u-varazdinu-pokrecemo-preradu-otpada-u-gorivo-za-proizvodnju-energije/7936786/). Lijepo da bivši senator želi zaraditi u Hrvatskoj nečim „dobrim za svijet i nečim što će donijeti promjenu“. Kako kaže - što su zemlje siromašnije, to više problema imaju s otpadom. Stoga je zadovoljan prilikom da osim što će zaraditi može ujedno riješiti sve probleme s otpadom u Hrvatskoj na način da ga pretvori u gorivo za proizvodnju energije. Čak i naziv tvrtke koja nosi tehnološka prava za regiju nosi naziv koji obećava – Zero Global Waste te neodoljivo podsjeća na Zero Waste, što je poznati naziv sasvim drugog koncepta. Taj drugi koncept ide za vraćanjem otpadnih tvari u gospodarstvo što jedino iskorištava ogromni potencijal otpada u podizanju stupnja i ekološke i

Zašto sam napustio Most?

Danas sam podnio ostavku na članstvo u Mostu i mjestu povjerenika za grad Zagreb. Nije to bila laka i brza odluka, nego dapače jedna od onih u životu koje traže duboko promišljanje i hladnu glavu. Međutim, unutarnji osjećaj o ispravnosti odluke istovjetan je onom kad sam potpisao za dragovoljce Planinske satnije Velebit 1991. ili kad sam se ženio 1993., a na kraju i kad sam pristao priključiti se politici i izborima u jesen 2015. Nikada nisam zažalio zbog te odluke, niti sam od njih odustajao. Most je bio sjajna prilika za mijenjati Hrvatsku nabolje, međutim ujedno i veliki izazov za brzo učenje, pravilno biranje prioriteta i suradnika, a naročito za ustrajnost u tome da nas klijentelističke mreže ne zahvate i uvuku u svoj svijet. Svijet nebrige za javno i lagode za vlastito, toliko zastupljen u hrvatskoj politici. Tijekom sudjelovanja u dvije vlade u manje od godinu dana ukupnog netehničkog mandata napravili smo dosta toga dobroga pa s ponosom i zahvalom gledam na Mo